Dodatek o ochraně osobních údajů

Vymezení pojmů

  • Régio (správce): Régio internet marketing s.r.o.
  • Ubytovatel (zpracovatel): Registrovaný uživatel nabízející ubytovací služby
  • Zákazník (subjekt údajů): zájemce o ubytování

1. Ochrana osobních údajů ubytovatelů

  • 1.1. Régio zpracovává ve smyslu nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů) (dále jen „nařízení“) následující osobní údaje:
  • - jméno a příjmení
    - e-mailová adresa
    - telefonní číslo
    - název firmy
    - rodné číslo
    - sídlo
    - IČ a DIČ
    - IP adresa
  • 1.2. Jméno, příjmení, e-mailovou adresu, telefonní číslo, název firmy, rodné číslo, sídlo, IČ a DIČ je nutné zpracovat pro identifikaci smluvních stran. Zpracování těchto osobních údajů je nutné pro účely vytvoření účtu ubytovatele.
  • Takové zpracování umožňuje ust. čl. 6 odst. 1. písm. b) Nařízení. Tyto osobní údaje budou zprostředkovatelem zpracovávány po dobu aktivního užívání účtu inzerenta a dále 5 let od posledního přihlášení, nejméně však po dobu 5 let od založení.
  • IP adresa inzerenta bude zpracována za účelem prevence a potírání porušování podmínek užívání.
  • Takové zpracování umožňuje ust. čl. 6 odst. 1. písm. f) Nařízení. Tyto osobní údaje budou Régiem zpracovávány po dobu aktivního užívání účtu ubytovatele a dále 3 roky od posledního přihlášení, nejméně však po dobu 3 let od založení.
  • 1.3. Na e-mailovou adresu budou ubytovateli zasílána obchodní sdělení, tento postup umožňuje § 7 odst. 3 zákona č.480/2004 Sb., o službách informační společnosti, pokud jej ubytovatel neodmítne. Tato sdělení se mohou týkat pouze obdobných služeb a lze je kdykoliv jednoduchým způsobem – zasláním e-mailu nebo proklikem na odkaz v obchodním sdělení – odhlásit.
  • 1.4. Ubytovatel bere na vědomí, že podle Nařízení má právo:
  • -    požadovat po správci informaci, jaké jeho osobní údaje zpracovává,

    -    vyžádat si u správce přístup k těmto údajům a tyto nechat aktualizovat nebo opravit, popřípadě požadovat omezení zpracování,

    -    požadovat po správci výmaz těchto osobních údajů,

    -    na přenositelnost údajů a právo požadovat kopii zpracovávaných osobních údajů,

    -    právo podat námitku proti zpracování v případě zpracování osobních údajů na základě oprávněného zájmu správce,

    -    podat stížnost u Úřadu pro ochranu osobních údajů a právo na účinnou soudní ochranu, pokud má za to, že jeho práva podle Nařízení byla porušena v důsledku zpracování jeho osobních údajů v rozporu s Nařízením.

2. Zpracování osobních údajů zákazníků

  • 2.1. Uzavřením smlouvy dle čl. 1 podmínek spolupráce je mezi ubytovatelem a zprostředkovatelem uzavřena také smlouva o zpracování osobních údajů (dále jen „smlouva o zpracování“) dle čl. 28 odst. 3 nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů) (dále jen „nařízení“), která vymezuje práva a povinnosti smluvních stran při zpracování osobních údajů prováděném v rámci poskytování služby.
  • 2.2. Ubytovatel jakožto zpracovatel je pro Régio jakožto správce oprávněn zpracovávat následující osobní údaje zákazníků:
  • -    jméno a příjmení
    -    emailová adresa
    -    telefonní číslo
    -    adresa bydliště
  • 2.3. Régiu budou osobní údaje předány přímo zákazníky prostřednictvím rezervačního formuláře na stránkách www.chata.cz nebo www.pampeliška.cz. Následně tyto údaje budou poskytnuty ubytovateli v souladu s postupem spolupráce zveřejněným v obchodních podmínkách.
  • 2.4. Ubytovatel osobní údaje zpracuje pouze za účelem poskytování ubytovacích služeb klientům.
  • 2.5. Ubytovatel se zavazuje přijmout technická, organizační a jiná opatření, jež zamezí neoprávněnému nebo nahodilému přístupu k osobním údajům, jejich změně, zničení, ztrátě či jinému neoprávněnému nakládání s osobními údaji. Ubytovatel se zavazuje zejména:
  • a) používat zabezpečený přístup do PC, kde přístupy do PC budou známy pouze ubytovateli;

    b) pro zpracování užívat software a služby, které splňují standardní požadavky na bezpečnost dat a splňují normy stanovené Evropskou unií;

    c) bez předchozího souhlasu Régia netvořit kopie osobních údajů, není-li to nutné k poskytování služeb;

    d) užívat vhodné prostředky zabezpečení v závislosti na konkrétním jednání a datech;

    e) neumožnit přístup k údajům třetím osobám;

    f) dodržovat mlčenlivost ohledně osobních údajů;
  • 2.6. Ubytovatel se zavazuje taktéž:
  • a) zpracovávat osobní údaje pouze v takové podobě, v jaké mu byly předány subjekty údajů;

    b) zpracovávat pouze osobní údaje za účelem vymezeným touto smlouvou o zpracování a pouze v rozsahu nutném pro naplnění tohoto účelu;

    c) nesdružovat osobní údaje, které byly získány k rozdílným účelům;

    d) uchovávat osobní údaje pouze po dobu nezbytně nutnou k účelu, ke kterému byly zpracovány.
  • 2.7. Régio i ubytovatel se zavazují dodržovat při zpracovávání osobních údajů na základě odst. 1 obchodních podmínek užívání a smlouvy o zpracování povinnosti stanovené nařízením a dalšími obecně závaznými právními předpisy k této činnosti se vztahujícími.
  • 2.8. Ubytovatel se zavazuje na výzvu Régia opravit, aktualizovat, smazat nebo přemístit osobní údaj dle pokynu Régia bez zbytečného odkladu od takové výzvy.
  • 2.9. V případě, že žádost zákazníka dle článku 18 nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 2016/679 určená Régiu bude shledána za oprávněnou, zavazuje se Régio odstranit neprodleně závadný stav.
  • 2.10. Ubytovatel je povinen při plnění povinností ze smlouvy o zpracování postupovat s odbornou péčí, řídit se pokyny a jednat v souladu se zájmy Régia. Pokud Régio zjistí, že ubytovatel porušuje své povinnosti uložené nařízením, je povinen tuto skutečnost v souladu s článkem 28. odst. 3 písm. h) nařízení ubytovateli neprodleně oznámit.
  • 2.11. Smlouva o zpracování je účinná po dobu spolupráce ubytovatele s Régiem.
  • 2.12. V případě jakéhokoliv ukončení smlouvy o zpracování či ukončení zpracování osobních údajů je ubytovatel povinen bezodkladně, nejpozději však do 30 dnů od ukončení smlouvy o zpracování:
  • a) předat Régiu veškeré osobní údaje, k nimž má inzerent zákonem stanovenou povinnost archivace, a to elektronicky zasláním zašifrovaných souborů, pokud si smluvní strany nedohodnou jinak.

    b) provést likvidaci ostatních osobních údajů, k nimž ubytovatel zákonem danou povinnost archivace nemá, pokud se smluvní strany nedohodnou jinak. Ubytovatel musí provést likvidaci takovým způsobem, aby bylo zamezeno neoprávněnému zpracování osobních údajů, zejména aby:

    -    přijal taková organizační opaření, aby zamezil zpracování osobních údajů k tomu neoprávněnými osobami,

    -    provedl taková technická opatření a zvolil takový způsob likvidace, aby byla likvidace úplná a nevratná.
  • 2.13. Ubytovatel se zavazuje zachovávat mlčenlivost o zpracovávaných osobních údajích, zejména je nesmí zveřejňovat, šířit, či předávat dalším osobám. Tato povinnost ubytovatele trvá i po skončení účinnosti smlouvy o zpracování.
  • 2.14. Poruší-li ubytovatel jeho povinnosti založené smlouvou o zpracování nebo nařízením v důsledku jím zaviněného jednání, odpovídá pouze za škodu způsobenou zcela v důsledku takového zavinění.
  • 2.15. Neplatnost nebo nesrozumitelnost některého z ustanovení smlouvy o zpracování nemá vliv na platnost ostatních ustanovení smlouvy o zpracování nebo podmínek užívání.
  • 2.16. Smluvní strany se zavazují poskytnout si vzájemně veškerou potřebnou součinnost a podklady pro zajištění bezproblémové a efektivní realizace smlouvy o zpracování, a to zejména v případě jednání s Úřadem na ochranu osobních údajů nebo s jinými veřejnoprávními orgány.
  • 2.17. Smluvní strany se zavazují poskytnout si vzájemně veškerou potřebnou součinnost k doložení toho, že byly splněny povinnosti stanovené smlouvou o zpracování nebo nařízením týkající se osobních údajů.

3. Obecná ustanovení

  • 3.1. Régio si vyhrazuje právo měnit podmínky užívání. Ubytovatel bude upozorněn na změnu podmínek užívání oznámením v prostředí účtu ubytovatele. Pokračováním v užívání služby po uveřejnění změněných obchodních podmínek ubytovatel tyto změny akceptuje. Ubytovatel je oprávněn změny odmítnout, a to tak, že bezodkladně po oznámení změny podmínek užívání přestane služby využívat a požádá o zrušení účtu ubytovatele.
  • 3.2. Pokud smluvní vztah obsahuje mezinárodní prvek, pak si smluvní strany sjednávají, že rozhodným právem je české právo.
  • 3.3. Smluvní strany si sjednaly, že spory budou řešit smírně. Nedojde-li ke smírnému vyřešení věci, pak si smluvní strany sjednaly, že k projednání sporů ze smluvního vztahu budou příslušné české soudy.
  • 3.4. Je-li nebo stane-li se některé ustanovení těchto podmínek neplatné či neúčinné, pak touto neplatností nebo neúčinností není dotčena platnost ostatních ustanovení.
Tyto podmínky užívání nabývají účinnosti dnem 25.5.2018.